image
A Győri Városháza Ezüst Emlékérme2017
Dobó kardja díj2015
Budajenő Díszpolgára2015
Heves Megye Nagykövete2015
Kossuth-díj2014
Eger Város Díszpolgára2013
Budapest Díszpolgára2011
A Magyar Köztársasági Érdemrend Tisztikeresztje2011
Artisjus Zenei Alapítvány díja2006
A Magyar Köztársasági Érdemrend Kiskeresztje1994
Liszt Ferenc-díj1986
SZOT-díj1980
I. Magyar Táncdalfesztivál - I. díj1966
Ki mit tud? - I. díj1965
2014. március 14–én az Országház Kupolatermében került sor az állami kitüntetések ünnepélyes átadására az 1848/49–es forradalom és szabadságharc évfordulója, állami ünnepünk, március 15–e alkalmából.
image
Kati, Áder Jánostól a Magyar Köztársaság elnökétől, Orbán Viktortól a Magyar Köztársaság kormányának miniszterelnökétől, valamint Kövér Lászlótól az Országgyűlés elnökétől vehette át a Kossuth–díjat, a magyar könnyűzenei kultúrában játszott műfajteremtő szerepéért, határainkon túl is nagy népszerűségnek örvendő, páratlanul gazdag előadóművészi tevékenységéért, valamint több évtizedes művészi pályafutása elismeréseként.

A művészek legrangosabb kitüntetéséhez vezető utat számos elismerés fémjelezte. Az országos ismertséget hozó 1965–ös „Ki mit tud?” tehetségkutatón aratott sikert a következő évben újabb követte. Az I. Magyar Táncdalfesztiválon (1966) Katit és a „Nem leszek a játékszered” című dalt négy díjjal is jutalmazták. (I. díj, MRT elnökének nagydíja, Magyar Zeneművészek Szövetségének különdíja, Zsűri legjobb előadói díja)
image
A Táncdalfesztiválok történetében Katinak még két alkalommal sikerült I. díjat nyernie, ezzel egyedüliként lett háromszoros győztes. („Add már Uram, az esőt” 1972, „Újra otthon” 1981)
A mérföldkőnek számító táncdalfesztiválos szereplések mellett a 70-es és 80-as években szervezett hazai fesztiválokon (Made in Hungary, Tessék választani!) is sok siker kísérte Kati pályafutását. (Erről bővebb információt a Kovács Kati - Wikipédia - oldalon lehet találni.) Ezenkívül többször megkapta a Magyar Televízió és a Magyar Rádió elnökének nívódíját. Karrrierje során több állami kitüntetés, díszpolgári cím, valamint egyéb díjak jelzik magas színvonalú művészetének nagyrabecsülését. (Lásd a táblázatot!)
Kati munkásságát több szervezet is kiemelkedőnek találta, a Záray Márta - Vámosi János Kulturális és Művészeti Alapítvány díjat adományozott (2002), míg a Szövetség a Magyar Veterán Teniszezőkért egyesület tiszteletbeli tagjává választotta.
image


Nemzetközi fesztiválokon, koncerteken, turnékon számos alkalommal képviselte hazánkat, megmérettette magát, sikereivel dicsőséget szerzett az országnak, népszerűsítette szülőhazáját. A színes, változatos, utazásokkal teli életének egy-egy emlékezetes, említésre méltó állomása többek között:

1970 - Berlin - Nemzetközi Dalfesztivál
1971 - Bulgária-Arany Orfeusz Nemzetközi Dalverseny-III. helyezés
1972 - Drezda - Nemzetközi Dalfesztivál - I. helyezés
1972 - Japán - Tokió, Yamaha Fesztivál
1974 - Írország - Castlebar Song Contest - I. helyezés
1977 - Lengyelország - Sopot, Nemzetközi Dalfesztivál
1979 - Ausztria - Villach, Nemzetközi Dalfesztivál - II. helyezés